Плетінка з полуницею 🍓: солодка заміна хлібу з простих інгредієнтів

Плетінка з полуницею - дуже ароматна, смачна булочка. Начинка хоч і проста, всього лише полуниця з цукром, але вона виходить дуже соковита. Коли я їх випікав у духовці, то запах йшов по всій квартирі. Шкода, що камера не передає запаху. Запевняю вас, що перед нею не встоїть ніхто. Вона ідеально підійде для пікніка або просто посиденьок із друзями, з кухликом чаю або ягідного компотику.

У розпал полуничного сезону обов’язково треба приготувати всіляку домашню випічку .На черзі в мене дріжджова плетінка з полуницею .Начинка дуже соковита, але тісто при цьому відмінно пропікається і піднімається. Час приготування: 1 година.

Ми 👨‍🍳 в Теlegram

Інгредієнти:

  • Дріжджі свіжі — 15 г
  • Молоко — 160 мл
  • Борошно — 300 г
  • Яйце — 2 шт
  • Цукор — 100 г
  • Масло вершкове — 40 г
  • Олія рослинна — 2 столових ложки
  • Полуниця — 300 г
  • Крохмаль — 2 столові ложки
  • Сіль — дрібка

Як готується плетінка з полуницею:

Підготувати все необхідне.

Для тіста викласти дріжджі, половину цукру, сіль. Влити тепле молоко, змішати до розчинення. Ввести яйце і олію, пару столових ложок борошна. Викласти добре розм’якшене вершкове масло.

Перемішати і, поступово додаючи борошно, замісити не липке дріжджове тісто. Залишити підходити на 40-50 хвилин у теплому місці, прикривши плівкою, щоб не обвітрювалося.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 👨‍🍳 Повітряний бісквітний пиріг з вишнею та полуницею

Розділити на дві частини, за рецептом вийде дві плетінки. Розкачати кожну в прямокутник до товщини в півсантиметра. Центр присипати крохмалем — столова ложка на кожну заготовку.

Нарізати полуницю і розкласти поверх крохмалю, займаючи середню третину всього прямокутника. Посипати цукром, 20-30 грам на плетінку, залежно від вашого смаку і солодкості полуниці.

Вільні краї нарізати під кутом на стрічки завтовшки 1,5-2 сантиметри.

Почати плетіння зверху, закладаючи по черзі смужки праворуч і ліворуч.

Змастити яєчним жовтком.

Перенести в духову шафу і випікати на 170 градусах 30 хвилин.

Полунична плетінка готова. Завдяки крохмалю, сік, що виділяється з ягід, перетворюється на желеподібну масу і не заважає пропіканню тіста.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 👨‍🍳 Шоколадний тарт «Полуничний ліс»  з вершковим кремом

Прикрасити свіжими ягодами, м’ятою. Яку випічку ви готуєте вдома? Діліться своїми рецептами в коментарях! Смачного вам 👨‍🍳

Оцените статью
Клуб поваров
Плетінка з полуницею 🍓: солодка заміна хлібу з простих інгредієнтів
Закусочные бутерброды из черного хлеба и сельди