Мармелад із полуниці 🍓на зиму — самий простий та швидкий рецепт

Справжнє свято в банці зимою, це мармелад із полуниці. Однією з найулюбленіших ягід більшості вважається полуниця. І не дарма, адже, крім смаку, вона вирізняється ще й високим вмістом вітамінів та мікроелементів. Тому в сезон хочеться наїстися цієї ягоди вдосталь, щоб наситити організм користю на цілий рік. Хоча деяку кількість вітамінів можна зберегти і у вигляді заготовок. А полуничний мармелад справляється з цим завданням на відмінно.

Мармелад із полуниці ідеально підходить для перекусу або підсолодження сніданку. Його також можна використовувати для приготування тістечок і пирогів або як доповнення до тарілки витриманих сирів. На кілограм полуниці я зазвичай беру півтора кілограма цукру, але це умовне співвідношення. Якщо ягоди водянисті й кислуваті, можливо, знадобиться більше цукру, якщо солодкі й сухі — менше.

Моя бабуся варила варення і джеми з полуниці у співвідношенні 1 склянка ягід — 1 склянка цукрового піску. Так, це солодко, але як красиво і смачно! У такій пропорції красиві полунички залишалися цілими, навіть найбільші. Полуничний мармелад варіть із пересортиці, трохи пом’яті ягідки, дрібні. Все що має не дуже презентабельний вигляд, але не зіпсувалося, підходить для заготівлі. Ви можете приправити його спеціями або іншими інгредієнтами на свій смак, наприклад можна додати корицю або цедру лимона.

Ми 👨‍🍳 в Теlegram

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці;
  • 1 1\2 кг цукру.

Як приготувати мармелад із полуниці:

Мити чи не мити полуницю — вирішуйте самі. Якщо ягоди без піску, збирали власноруч, то досить перебрати, безжально видаляючи все, що злегка зіпсувалося. Якщо врожай здобуто на найближчому ринку, то раджу промити й обсушити в друшляку. Очищені ягоди кладемо в таз або каструлю, засипаємо цукром, залишаємо на кілька годин, поки ягода не дасть сік.

Коли полуниця виділить стільки соку, що весь цукор розтане, ставимо каструлю на вогонь, нагріваємо до кипіння.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 👨‍🍳 Кизилове варення із чудо-ягоди на зиму

Варимо 5-7 хвилин після закипання, стежимо, щоб сироп не втік! У цей момент багато піни.

Трохи охолоджуємо і подрібнюємо кілька хвилин до гладкого стану.

Замість блендера можна остудити ягоди і протерти крізь сито, але з блендером швидше.

Якщо сито дрібне, то вийде мармелад із полуниці практично без зерняток, проте найкрихітніші зерна пролізуть навіть через часті комірки.

Рятує марля, складена в кілька шарів, але відхід буде. Проціджений мармелад повертаємо на плиту, знову нагріваємо до кипіння, варимо ще 10 хвилин.

Добре відмиті банки сушимо в духовці за 100 градусів, у теплі банки розливаємо гаряче ягідне пюре.

ВАС МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ: 👨‍🍳 Полуничне варення з бананом! Найнезвичайніше, смачне та запашне

Прикриваємо відкриті банки чистим сухим рушником, коли полуничний мармелад охолоне до кімнатної температури, закупорюємо банки і прибираємо на зберігання в темне і сухе місце. Гарного та смачного вам мармеладу 👨‍🍳.

Оцените статью
Клуб поваров
Мармелад із полуниці 🍓на зиму — самий простий та швидкий рецепт
Персиковый торт суфле без выпечки